Over Ons

Ruim 15 jaar geleden begon Alcindo Silva met zijn eigen evenementenbureau Tropi Caliente. Inmiddels heeft hij een goede naam en een groot netwerk opgebouwd in de latin muziek- en danswereld.

Ik heb altijd al iets voor mezelf willen doen, maar wist niet goed wat. Zo'n 20 jaar geleden nam mijn zus me een keer mee naar een salsafeest in Zwolle en ik was meteen verkocht! Salsa is voor mij vrolijkheid, energie en genieten van al die instrumenten. Later vroeg een vriendin mij om samen workshops te gaan geven. Zo kwam ik op het idee om ook zelf dingen te gaan organiseren. Met mijn evenementenbureau wil ik graag iedereen laten genieten van die Latijns-Amerikaanse sfeer en passie.

In al die jaren heb ik veel concerten bezocht en alle grote namen meegemaakt en geprogrammeerd. Ik ben er ook trots op dat ik al 13 jaar de vaste partner ben van het Zomercarnaval in Rotterdam. Ik ben betrokken bij de programmering en organiseer ieder jaar de officiële after party van het Zomercarnaval. Maar ook anderen weten me goed te vinden. Ik werd eens gebeld door iemand die een feestje had georganiseerd: of ik hem kon helpen, want zijn band was niet komen opdagen. Binnen een uur had ik een andere band geregeld. Dan komt je netwerk goed van pas: ik ken de meeste artiesten persoonlijk en kan dus snel schakelen!

Voor mijn evenementenbureau ben ik altijd op zoek naar nieuwe concepten en partners. Met DUCOS en Center Parcs organiseer ik in november 2015 voor het eerst Latin Weekender; een weekend vol tropische verrassingen en internationale topacts.